×

Hashtags op LinkedIn: alles wat je moet weten | Nextfields

Hashtags op LinkedIn: alles wat je moet weten

Hashtags op LinkedIn: alles wat je moet weten

LinkedIn Hashtags: het geheim voor meer bereik en betrokkenheid

Er is veel informatie beschikbaar over hashtags op LinkedIn. Het slim gebruik van hashtags is een krachtig hulpmiddel om je bereik te vergroten, je zichtbaarheid te verbeteren en je betrokkenheid met je doelgroep te versterken. In deze blogpost zullen we onderzoeken wat de ideale hoeveelheid hashtags is, de beste hashtags voor LinkedIn, de juiste manier om ze te plaatsen, handige hashtag tools, en enkele inspirerende succesverhalen. Lees verder om erachter te komen hoe hashtags werken op LinkedIn.

Gebruik het ideale aantal hashtags per post

Wat is het perfecte aantal hashtags voor LinkedIn? Het aantal hashtags dat je aan je berichten toevoegt heeft invloed op de prestaties. Het kan verleidelijk zijn om een lange lijst met hashtags aan je bericht toe te voegen in de hoop voor meer zichtbaarheid, maar dit kan je beter niet doen. Over de laatste jaren is gebleken dat posts met 3 tot 5 hashtags het beste werken op LinkedIn. Dit is een perfecte balans van tussen context en vindbaarheid en wordt niet als spam beschouwd.

De beste hashtags voor jouw LinkedIn berichten

Welke hashtags kun je het beste op LinkedIn gebruiken? De beste hashtags in een post zijn een combinatie van populaire LinkedIn hashtags met veel volgers en hashtags met weinig volgers. Populaire hashtags met veel volgers vergroten de kans dat je bericht wordt gezien door een breder publiek. Terwijl hashtags met weinig volgers je helpen om in je niche/branche te verschijnen voor het specifieke publiek dat je wilt aantrekken.

Hashtags LinkedIn

De juiste plaatsing van hashtags in je LinkedIn posts

De plek van een hashtag in een bericht heeft geen effect op de resultaten en engagement van een bericht. Het plaatsen van hashtags in de comments zorgt niet voor meer bereik, maar je post wordt wel laten zien in de zoekresultaten. Daarnaast zie je posts met hashtags die je volgt bijna nooit terug in je feed.

Handige LinkedIn hashtag tools om te gebruiken

LinkedIn biedt zelf ingebouwde hashtag analytics die je suggesties geven bij het maken van een bericht, wat een eenvoudige start is. Daarnaast is Hashtagify een krachtige tool die trends en gerelateerde hashtags op LinkedIn laat zien, waardoor je een doelgerichte strategie kunt ontwikkelen voor betere zichtbaarheid. Samen helpen deze tools je om effectiever gebruik te maken van hashtags op LinkedIn. Deze twee tools kan je zoals hiervoor besproken perfect gebreken voor een combinatie van ‘hashtags met weinig volgers’ via Linkedin suggesties en ‘populaire hashtags met veel volgers’ via Hastagify.

Succesverhalen: hoe anderen LinkedIn hashtags effectief gebruiken

Heb je ooit de hashtags #JustDoIt van Nike of #shareACoke van Coca Cola zien lang komen? Deze succesvolle campagnes benadrukken de kracht van doordacht hashtag gebruik. Beide hashtags weerspiegelen de kernwaarde van de bedrijven. Dit zijn twee succesvoorbeelden van een persoonlijke hashtags die karakter en merkherkenning bieden. Het gevolg hiervan is dat het publiek de succesvolle hashtags wellicht zelf gaan adopteren in hun eigen posts. Het effectief inzetten van hashtags in bijvoorbeeld LinkedIn ads, kun je zien hoe slim gebruik van hashtags de betrokkenheid op platformen vergroot. 

Nike & Coca Cola

Benieuwd naar je LinkedIn Performance? Onze Benchmark geeft je de antwoorden

Ben je nieuwsgierig geworden over hoe je bedrijfspagina op LinkedIn presenteert tegenover andere bedrijven? We gebruiken de data van duizenden posts om achter de unieke inzichten te komen over de sterkte van je profiel, posts en engagement. Neem een kijkje op onze LinkedIn Benchmark pagina en schrijf je in.