×

Waarom LinkedIn Adverteren een goede keuze is | Nextfields

Waarom LinkedIn Adverteren een goede keuze is

Waarom LinkedIn Adverteren een goede keuze is

Waarom adverteren op LinkedIn de juiste keuze is

Adverteren op LinkedIn is al een aantal jaar mogelijk. Maar liefst driekwart van de B2B-bedrijven gebruikt LinkedIn om aankoopbeslissingen te laten plaatsvinden. Ook blijft het aantal (bedrijfs)profielen door de jaren heen flink groeien en heeft LinkedIn zijn advertentiemogelijkheden hierbij flink uitgebreid. Dit maakt LinkedIn de perfecte plek om meer leads te genereren voor jouw organisatie.

Stappen voor het aanmaken van een succesvolle LinkedIn-campagne

Maar hoe werkt adverteren op LinkedIn nou eigenlijk? We leggen het je in een paar stappen uit.

Stap 1: Account aanmaken 

Heb je besloten om met je bedrijfsprofiel te gaan adverteren op LinkedIn? Dan is het eerst van belang dat je een advertentieaccount aanmaakt. Dat doe je eenvoudig en snel. *hyperlink binnen tekst*


Stap 2: Inrichten van campagnes en advertenties

Na het aanmaken van je advertentieaccount kun je beginnen aan het inrichten van de campagnes en advertenties.


Stap 3: Doelen bepalen

Een tip voordat je begint met adverteren op LinkedIn is om te weten wat je wilt bereiken. Wil je conversies genereren of awareness creëren? Je kunt hierbij denken aan het ontvangen van aanvragen of juist sollicitaties.


Stap 4: Doelgroep bepalen

Krijg je doelgroep in kaart door te targeten op verschillende aspecten zoals locatie, taal, baan of vakgebied, interesses en vergelijkbare doelgroepen.


Stap 5: Wat kost adverteren op LinkedIn

Adverteren op LinkedIn brengt enige kosten met zich mee. Voordat je je campagne online zet moet je eerst nog je budget instellen. Het is van belang om te weten dat je per LinkedIn campagne minimaal €10 per dag moet uitgeven. Op maandbasis komt dit dan uit op ruim €300. Hoe er ook rekening mee dat het ideaal is om daarnaast nog te testen met verschillende doelgroepen. Je kan echter ook voor slechts een week met een kleiner bedrag adverteren.


Stap 6: Aan de slag met reclame maken op LinkedIn

Het kiezen van je format doe je aan de hand van je doelstelling. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende soorten ads zoals een single image, carrousel of een document. Wil je graag je merkbekendheid vergroten? Dan kan je bijvoorbeeld een aankomend evenement promoten.

Profiel beheren LinkedIn

Het belang van goede content in LinkedIn advertenties

Het is belangrijk dat je LinkedIn content effectief werkt op jouw doelgroep. Waarom is het handig om te adverteren op LinkedIn? Adverteren op LinkedIn kan zich uiten tot een grotere naamsbekendheid, nieuwe paginabezoekers, toename in leads, nieuwe websitebezoekers om te retargetten, meer websitedata, hoger product/dienstverkoop, groter bereik, verhoging in engagement, meer interacties en een grotere weergave van je content.

Wat zijn de kosten van adverteren op LinkedIn?

Als we kijken naar de kosten dan zijn de CPM (kosten per 1.000 weergaven) en de CPC (kosten per klik) bepalend. De gemiddelde CPM van een LinkedIn-advertentie ligt rond de €20 per dag en de gemiddelde CPC bij advertenties op LinkedIn tussen de €3 en €10. Het exacte bedrag hangt hierbij af van de click trough rate van de advertentie. Zoals al eerder vernoemd moet je er in het algemeen van bewust zijn dat het minimale bedrag dat je kwijt bent aan adverteren op LinkedIn €10 per dag zal zijn.

Maximaliseer je LinkedIn advertentiepotentieel met onze Benchmark-test

Wil je het maximale uit je LinkedIn advertenties halen en je campagneresultaten optimaliseren? Onze Benchmark-test biedt de sleutel tot succes. Met deze test krijg je waardevolle inzichten in hoe jouw advertenties presteren in vergelijking met anderen in jouw branche.