×

LinkedIn Automation: Tips en Tools | Nextfields

 LinkedIn Automation:  Tips en Tools

LinkedIn Automation: Tips en Tools

LinkedIn Automation Tools: wat zijn ze en waarom heb je ze nodig?

LinkedIn automation tools zijn cruciaal als je efficiënt aan de slag wilt gaan met LinkedIn. LinkedIn is een heel belangrijk platform voor bedrijven en professionals om contact te leggen met potentiële leads, te netwerken en hun bedrijf te laten groeien. Met meer dan 930 miljoen gebruikers is LinkedIn het grootste professionele netwerk ter wereld. Dit zijn veel gebruikers, het is daarom belangrijk om hier op een efficiënte manier leads uit te halen doormiddel van Linkedin automation tools.

Wat zijn LinkedIn automation tools?

Bij LinkedIn automation gebruik je bepaalde tools om verschillende activiteiten op LinkedIn te automatiseren. Je kunt hierbij denken aan het verzenden van confectieverzoeken, het verzenden van berichten en het publiceren van content.

Waarom heb je LinkedIn automation tools nodig?

Een belangrijke reden voor het gebruiken van LinkedIn automation tools is het efficiënt in contact komen met je doelgroep. De data van je prospects die je in je CRM of LinkedIn Sales Navigator hebt staan kun je gebruiken om automatisch berichten te versturen. Je hoeft hiervoor alleen eenmalig de scripts te schrijven voor je posts waarna deze automatisch door je LinkedIn automation tool worden gepersonaliseerd en verstuurd naar je publiek. Dit bespaard uiteindelijk enorm veel tijd die je in andere belangrijke zaken kunt steken.


Nog een reden om LinkedIn automation tools te gebruiken is dat het lead nurturing makkelijker maakt. Voorheen was je veel tijd kwijt aan het één-voor-één berichten van leads. Met bepaalde automation tools kun je deze leads in een lijst zetten en de berichten voor deze contacten personaliseren en in een batch versturen. Hiermee spreek je veel relaties tegelijk aan en behoud je de persoonlijke touch.


Tot slot houden veel automation tools de data van de campagnes bij. Je hebt alle data meteen in overzicht en het is makkelijk te zien waar je eventueel verbetering kunt toepassen.

Logo's beste Automation Tools

Een overzicht van de beste LinkedIn automation tools

Welke tools zijn handig om te gebruiken? We zijn op onderzoek uitgegaan en hebben er 4 op een rijtje gezet.


Dux-Soup

Deze is te downloaden als Chrome-extensie en heeft een gratis gebruikersplan. Dux-Soup is makkelijk in gebruik en geschikt voor bedrijven met een wat lager budget die zicht net introduceren binnen de LinkedIn automation. Je hebt binnen de applicatie de mogelijkheid om automatisch connectieverzoeken, vervolg berichten en profielweergaven te verzenden. 


Waalaxy

Ook deze extensie is te downloaden via Chrome. Waalaxy biedt diverse op maat gemaakte strategieën waaronder een gratis versie. Hij is hierdoor handig voor bedrijven die nieuw zijn met dit concept. Deze automation tool is goed in het nabootsen van mensenlijk gedrag waardoor het risico wordt verlaagd dat LinkedIn restricties aan je account oplegt.


Linked Helper 2

Je stelt deze automation tool in als app op je computer. Linked Helper 2 heeft een interne CRM. Op deze manier kan je gemakkelijk campagnes opzetten zonden meteen contactlijsten te moeten importeren. Je vindt makkelijk je contacthistorie met prospects terug en kan deze filteren. Het CRM van deze installatie is hierdoor ook handig als je zelf contact wilt opnemen met je potentiële leads.


Expandi

Dit is een cloud-based automation tool met mogelijkheden voor zowel LinkedIn als mailing. Expandi heeft functionaliteiten zoals automatische berichtenwisseling, een smart inbox en profielbezoeken. Het dynamisch personaliseren is mogelijk en daarnaast kun je de app ook integreren met de platformen Zapier en Hubspot.

Meet, analyseer en verbeter je LinkedIn-strategie met onze LinkedIn Performance Benchmark

Voordat je begint met een LinkedIn automation tool is het handig als je diepgaande inzichten ontvangt in de effectiviteit van je content, de groei van je netwerk en de betrokkenheid van je doelgroep. Deze gegevens stellen je in staat om gerichte verbeteringen aan te brengen en je strategie voortdurend te optimaliseren. Meet, analyseer en verbeter je LinkedIn-strategie vandaag nog met onze LinkedIn Performance Benchmark en haal het maximale uit dit krachtige platform voor professionele netwerken.