×

Het Beheer van Florius' CMS in Beweging - Case Study

Voortdurende Ontwikkeling: Het Beheer van Florius' CMS in Beweging

Voortdurende Ontwikkeling: Het Beheer van Florius' CMS in Beweging

Het continue onderhoud om het CMS op orde te houden

Website beheer

Florius is al meer dan 15 jaar specialist op het gebied van hypotheken. Het inspireren en ondersteunen van klanten bij het realiseren van hun woonplannen staat bij Florius centraal. Met persoonlijke aandacht en het bieden van vernieuwende digitale oplossingen en een flinke dosis optimisme verschilt Florius van de rest. Net als met de maximale rating van 5 sterren voor haar hypotheekproducten bij Moneyview.


Nextfields beheert al een aantal jaren het CMS van Florius. Wij voegen nieuwe pagina’s toe, implementeren nieuwe designs en houden het gehele systeem op orde. Zo kan Florius focussen op het maken van hoogwaardige content voor klanten en intermediairs. Het werk kan verschillen per specifieke opdracht maar het op orde houden van het CMS is een taak waar je constant mee bezig blijft.

Nimmaly met Florius site

De verschillende uitdagingen in CMS beheer

Onder het op orde houden van het CMS vallen meerdere taken. Het is het doel om de website zo overzichtelijk mogelijk te maken voor de bezoeker. We willen dat de bezoeker een prettige ervaring heeft en dat de navigatie organisch aanvoelt. Een groot onderdeel hiervan is consistentie. Bijvoorbeeld zorgen dat dezelfde elementen altijd op dezelfde plek staan en alle pagina’s op een logische en consistente manier zijn opgebouwd. Wij gebruiken de bestaande elementen om de bezoeker de best mogelijke ervaring te geven.


Verder is het belangrijk dat de interne linkstructuur goed in elkaar zit. Wanneer pagina’s worden gemaakt, verplaatst of verwijderd, kan er wat mis gaan met de links. Wij zorgen er voor dat er naar elke pagina gelinkt wordt en dat je geen 404 errors krijgt als de pagina niet te vinden is. Recent is Moneyou ook volledig onderdeel geworden van Florius. Wij hebben alle pagina’s van de Moneyou website verhuisd naar Sitecore. Dit was een grote taak. Het zijn veel pagina’s en er moet zorgvuldig en gestructureerd gewerkt worden.


Belangrijk voor een CMS beheerder is om georganiseerd te werken. Als een website veel pagina’s bevat kan je al snel het overzicht verliezen. Helemaal wanneer je met meerdere mensen in het CMS systeem werkt, is het belangrijk dat je het systeem zelf ook op orde houdt.

Florius website op beeldscherm

Persoonlijke samenwerking

Naast het gemiddelde day-to-day werk, gebeuren er ook grote ontwikkelingen bij het bedrijf die verwerkt moeten worden in het CMS. Zo heeft Florius onlangs een totale update van de huisstijl gehad. Florius heeft ons zusterbureau 4Net ingeschakeld om de nieuwe huisstijl uit te werken. De vormgeving werd strakker, de beeldstijl kreeg een meer authentieke look en het algehele gevoel van de website werd organischer.


Onze taak was om met de geüpdate elementen de website opnieuw in elkaar te zetten. Dit was een flinke taak omdat bijna elke pagina aangepast en opnieuw in elkaar moet worden gezet met de nieuwe elementen. De website van Florius bestaat uit twee delen. Het deel voor particulieren en het deel voor de hypotheekadviseurs. De transitie voor het particuliere deel is volledig voltooid.


We hebben een bijzonder prettige en persoonlijke samenwerking met Florius. We hebben het geluk om een directe link te hebben met een groep vaste mensen bij Florius, waardoor we niet alleen zaken kunnen bespreken, maar ook op informele wijze met elkaar kunnen communiceren. We wisselen af tussen ontmoetingen op kantoor bij Florius en online vergaderingen, afhankelijk van de omstandigheden.


CMS beheer is in principe nooit klaar. Sinds wij het CMS van Florius beheren hebben we onder andere de website in Sitecore omgezet, de nieuwe huisstijl geïmplementeerd en talloze pagina’s toegevoegd. Naast alle grote ontwikkelingen blijven wij continu aan de slag met het algemene beheer van het CMS van Florius.

Meer lezen?

Wij zijn trots op ons werk en vinden het leuk om te delen hoe we onze klanten hebben geholpen.