×

Social Media succes voor Roodhals Capital - Nextfields case

Social Media succes voor Roodhals Capital

Social Media succes voor Roodhals Capital

Meer online zichtbaarheid door een goede strategie, content & teamwork

Vanuit het netwerk naar online

Ook in corporate finance wordt het traditionele netwerk langzaam vervangen door online. Om voorop te lopen in deze verandering was Roodhals op zoek naar een partner die ze digitaal zichtbaarder kon maken bij potentiële klanten, investeerders en medewerkers.


Finance Facing Forward

In 3 sessies hebben we samen met Roodhals de belangrijkste doelgroepen, positionering en USP’s bepaalt. De rode draad hierin werd “Finance Facing Forward”, een motto waarin de mensgerichte en innovatieve kant van Roodhals duidelijk naar voren komt. We maakten een plan met pakkende contentformats voor LinkedIn en Instagram om interactie met huidige en nieuwe volgers te verhogen.

Naar 50.000 unieke impressies

Met veel enthousiasme gingen we aan de slag met de plannen. De resultaten liegen er niet om: sinds de start wordt er elke week gepost en is het aantal volgers op hun LinkedIn gestegen van minder dan 400 naar meer dan 1.400.


De formats die we hadden bedacht, zoals Polls, een ABC en de FinTech Monitor, zijn een mooie balans van inhoud en vorm. Het ‘Finance Facing Forward’ motto komt veel terug in content over medewerkers: nieuw personeel en partners, uitjes en events. En het werkt: het Roodhals team krijgt vanuit hun netwerk veel complimenten over de posts. Dit zien we ook terug in de cijfers, in 2022 hebben de posts op LinkedIn ruim 50.000 unieke impressies gehad. Dat is zeker iets om trots op te zijn!

Teamwork makes the dream work

Vanaf de start was er gelijk een goede match tussen onze teams. Overleg ging snel en soepel en door commitment vanuit beide kanten konden we ons goed aan de afgesproken deadlines houden. Maandelijkse brainstorms leverden leuke en originele content op die veel likes, impressies en comments op social media opleverde. Sommige succesformats hebben we later zelfs nog bij andere klanten gebruikt!


Van zichtbaarheid naar leads

Nu we de code voor LinkedIn hebben gekraakt gaan we meer focussen op lead generation. Hiervoor gaan we een combinatie Google Ads, LinkedIn Ads en vakmedia inzetten. We zijn ervan overtuigd dat dit ook een succes gaat worden.

Over Roodhals Capital

Roodhals is een corporate finance firma die ondernemers helpt om in te spelen op ontwikkelingen op financieel gebied. Ze zijn een mensgericht bedrijf, dat hun kennis en netwerk combineert met betrokkenheid en creativiteit. In tegenstelling tot vele andere corporate finance kantoren zitten ze niet op de Zuidas, maar in Den Haag. De cultuur en mentaliteit komt overeen met die van Nextfields, wat het erg fijn samenwerken maakt.

Meer lezen?

Wij zijn trots op ons werk en vinden het leuk om te delen hoe we onze klanten hebben geholpen.