×

Ontwikkel een succesvolle LinkedIn strategie voor je bedrijf | Nextfields

Ontwikkel een succesvolle LinkedIn strategie voor je bedrijf

Ontwikkel een succesvolle LinkedIn strategie voor je bedrijf

Een succesvolle LinkedIn strategie voor jouw bedrijf ontwikkelen

Een LinkedIn strategie, een cruciaal aspect voor bedrijven om te hebben. Je kunt helemaal zelf bepalen wat voor klanten je aantrekt en hoe je je LinkedIn marketing strategie op orde stelt.

Een LinkedIn strategie is een plan waarin je vastlegt hoe je LinkedIn gaat inzetten om je bedrijfsdoelen te behalen. De content van je LinkedIn is hierbij belangrijk. We kijken hierbij naar je profiel, bedrijfspagina, content en interactie met andere LinkedIn gebruikers. Het is van belang dat al deze onderdelen met elkaar in overeenstemming zijn om je bedrijf sterk naar voren te laten komen voor de bezoeker. Is dit niet het geval? Dan kan dit een negatief gevolg zijn van hoe jouw potentiële leads jou ervaren. Dit is niet goed voor de conversie die je wilt behalen. Het is dus slim om een doelgerichte strategie te hebben.

De kracht van een succesvolle LinkedIn strategie voor bedrijven

Een doordachte LinkedIn strategie kan de sleutel zijn tot het aantrekken van waardevolle leads, het vergroten van de merkbekendheid en het opbouwen van langdurige relaties met klanten en partners. Door strategisch gebruik te maken van de diverse functies en tools die LinkedIn te bieden heeft, kunnen bedrijven hun doelgroep op een persoonlijke en effectieve manier bereiken. Maar wat maakt een LinkedIn strategie nu echt succesvol? We hebben het uitgezocht en laten het je weten aan de hand van 7 tips.

LinkedIn Strategie afbeelding

Tips voor een succesvolle LinkedIn B2B strategie

Het is belangrijk om niet zomaar wat te doen op LinkedIn. Denk na over wat voor acties je precies uit je publiek wilt halen en bepaal vervolgens hoe je dat gaat doen. We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet om meer uit je LinkedIn B2B strategie te halen. 

  1. Bepaal als allereerst je key performance indicators (KPI’s) en stem je acties hierop af. Wat wil je bereiken op LinkedIn? Zijn dit meer leads, meer interactie op je content, meer profielbezoekers of toch een combinatie hiervan? Stel eerst je doelen in.
  2. Creëer een duidelijk klantgericht profiel. Wees duidelijk in wie jij bent en wat je kunt betekenen. Vul hierbij de behoefte van de klant in en laat zien waarom jij de beste organisatie bent om de wensen van de doelgroep te vervullen.
  3. Zorg ervoor dat je bedrijfspagina compleet is ingevuld. Je genereert op deze manier 30% meer views per week en komt daarnaast professioneler en betrouwbaarder over. Ook is dit goed voor de SEO van je profiel.
  4. Blijf continu de wensen en behoeften van je klanten peilen. De wensen en behoeften van je klanten zijn dynamisch en veranderen door de tijd heen. Blijf hierop inspelen.
  5. Deel waardevolle eigen content. Laat je expertise zien door gebruik van een goede content strategie op LinkedIn. Zorg ervoor dat mensen ervan overtuigd zijn dat jij de expert bent in de markt waar ze mee in zee moeten gaan.
  6. Maak een connectie met commenters en profielbezoekers. Neem dagelijks de tijd om te bekijken wie hebben gereageerd of interactie hebben gezocht. Maak vervolgens een connectie. Het is een optie om dit met verschillende LinkedIn automation tools te doen.
  7. Wees consistent met je agenda. Zet je LinkedIn taken in je agenda en plan dit voor elke dag in. Zo vergeet je niet wat er moet gebeuren.

Klaar om je LinkedIn marketing succes te meten? Gebruik onze Benchmark

Ben je nieuwsgierig naar hoe effectief jouw LinkedIn-marketinginspanningen zijn? Onze LinkedIn Benchmark is jouw antwoord. Met deze tool kun je de prestaties van je LinkedIn-marketing meten en vergelijken met concurrenten en peers in jouw branche. Krijg inzicht in belangrijke statistieken zoals engagement, bereik en groei van je netwerk, en ontdek waar je kansen hebt om je strategie te verbeteren.